A tavalyi sikert követően, ahol a díj öt kategóriájában összesen 330 pályázat érkezett be, az Európai Bizottság Digitális Készségek és Munkahelyek Platformja örömmel hirdeti meg a 2024. évi Európai Digitális Készségfejlesztési Díjat (EDSA24).

A díj célja, hogy elismerje és megünnepelje azokat a kiemelkedő európai szervezeteket, amelyek projektjeik, programjaik és kezdeményezéseik révén hozzájárultak a digitális készségek fejlesztéséhez. Az idei díj várhatóan még kiemelkedőbb lesz, mint a tavalyi!

Az idei évben az következő kategóriákban lehet pályázatot benyújtani:

  1. Kiberbiztonsági készségek:  A polgárok és a kkv-k kiberbiztonsági készségeinek fejlesztésére irányuló kezdeményezések.
  2. Integráció a digitális világban: A szegénység, a társadalmi kirekesztés, a megkülönböztetés és az erőszak nagyobb kockázatával szembesülő csoportoknak szóló digitális képzésre és a médiaműveltség fejlesztésére fókuszáló kezdeményezések, beleértve a célcsoportba többek között az etnikai kisebbségeket, a migránsokat, a fogyatékossággal élőket, az elszigetelt időseket és gyermekeket, a marginalizált, nehezen elérhető és magas kockázatú csoportokat. Ebbe a csoportba tartoznak a digitális akadálymentesítési készségek előmozdítását célzó kezdeményezéseket is. 
  3. Digitális készségek az oktatásban: Kifejezetten a tanárok és/vagy diákok, a szakképzés és az iskolai igazgatás digitális továbbképzésére irányuló projektek. 
  4. Női karrierek IKT-szektorban: Olyan projektek, amelyek célja, hogy növeljék a nők számát az IKT-szakmákban, digitális továbbképzési lehetőségeket kínálnak női munkavállalók számára, és fiatal nőket ösztönöznek az IKT-val kapcsolatos karrier folytatására.
  5. Digitális továbbképzés a munkahelyen: A különböző ágazatokban és a kkv-knál dolgozó szakemberek digitális továbbképzésére és átképzésére összpontosító kezdeményezések, amelyek minden szinten megkönnyítik az IKT-szakemberek munkaközvetítését. 
     

A pályázati felhívásra 2024. február 29. és április 2. között lehet jelentkezni.

Minden olyan szervezetet – legyen szó köz-, magán-, akadémiai, kutatási és/vagy képzési központokról, iskolákról, kkv-król vagy nagyvállalatokról, uniós finanszírozású projektkonzorciumokról, közigazgatási szervekről, nem kormányzati szervezetekről és polgári kezdeményezésekről –, amelyek a digitális készségek elsajátításának előmozdítását célzó projekteket vagy kezdeményezéseket indítottak vagy valósítottak ezúton invitálják a szervezők pályázat benyújtására a díj öt kategóriájának egyikében.

Ha kétségeid vannak a projekt támogathatóságával kapcsolatban, kérjük, fordulj bizalommal a digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platform munkatársaihoz a info@digitalskillsjobs.eu. címen.

Készen állsz arra, hogy bemutasd a digitális készségfejlesztési kezdeményezésed? Tudj meg többet az új felhívásról, és töltsd ki az online jelentkezési lapot.

Sok szerencsét minden pályázónak!

Cikk Information

Website link
Ugyanaz, mint az URL
Forrás
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá