A folyamatosan fejlődő technológiák korszakában nem szabad alábecsülni a digitális készségek fontosságát. Ennek az átalakulási folyamatnak az élvonalában jelenleg 139 szervezet jár, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszanak a változás előmozdításában. Elkötelezettek a nagy hatású kezdeményezések mellett, és készen állnak arra, hogy az Európai Bizottság által kitűzött ambiciózus célokkal összhangban átalakítsák Európa digitális helyzetét: 20 millió IKT-szakember képzése és annak biztosítása, hogy a lakosság 80%-a rendelkezzen alapvető digitális készségekkel.

Bevállalások

A vállalás (pledge) egy szervezet által tett kötelezettségvállalás, amely túlmutat a szervezet alapvető tevékenységein, és jól mutatja, hogy Európa-szerte helyes, ha megoszlik a felelősség a különböző szereplők között a digitális készségfejlesztés elmozdítása tekintetében.

A 139 vállalás és 344 kezdeményezés megismerése betekintést enged abba, hogy a szervezetek milyen változatos módon járulnak hozzá a digitális évtized céljaihoz. Mind a 139 szervezet egyedülálló erőfeszítéseket tesz és sikereket ér el a Digitális Évtized kezdeményezés átfogó céljai mentén.

A nagyvállalatoktól az alulról szerveződő nonprofit szervezetekig  a közreműködők különféle vállalásokat tesznek, melyek a digitális szakadék áthidalására irányuló kollektív elszántságot tükrözi. Ezek a szervezetek a képzési programok, tanfolyamok, együttműködések és figyelemfelkeltő tevékenységek révén kulcsszerepet játszanak Európa digitális jövőjének átalakításában.

A célok túlteljesítése

Az a 25 szervezet, amely 2030-ig 1,7 millió embert képzésére tett ígéretet jó példa a szilárd elkötelezettségre. A kezdeményezéseik hatására eddig mintegy 3 millió európai polgár részesült képzésben, és a folyamatban lévő projektek miatt várhatóan tovább nő még a kedvezményezettek száma. Egy másik fontos szempont a szemléletformálási erőfeszítések. 2020 óta összesen 45 projektet hajtottak végre, ami figyelemreméltó módon 80 millió embert ért el Európa-szerte, ami az eredeti cél 5,5-szerese.

Csatlakozz az vállalást tevők közösségéhez!

A cselekvésre való felhívás egyértelmű; a szervezeteket arra ösztönözzük, hogy csatlakozzanak a felajánlók/vállalást tevők nagy közösségéhez, és váljanak a digitális fejlődés előmozdítóivá Európában. A projektek felvállalása és a kollektív erőfeszítésekhez való hozzájárulás révén a szervezetek aktívan részt vehetnek a digitális készséghiány megszüntetésében, és tartós hatást gyakorolhatnak a kontinens digitális jövőjére.

A szervezetek elkötelezettsége mérettől és ágazattól függetlenül hangsúlyozza a gyors technológiai változások jelentette kihívások egységes megközelítését. Mivel a vállalásokat tevők közössége továbbra is növekszik, így nemcsak a digitális évtized céljainak elérése tűnik esélyesnek, hanem a célok meghaladása is egyre valószínűbb, csakúgy mint az, hogy egy digitálisan képzettebb és megfelelő készségekkel felvértezett Európa jöjjön létre az elkövetkező generációk számára.

Képzések az emberek számára EU-szerte. Eddig a cél 162%-át érték el. 

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Kiberbiztonság
Internet of Things
Big Data
Blockchain
Robotika
Kiterjesztett valóság
Virtuális valóság
Nagy teljesítményű számítástechnika (HPC)
Gépi tanulás
Felhőalapú számítástechnika
5G
Távközlés
Kvantumszámítástechnika
Szoftver
Mobilalkalmazás fejlesztés
Webfejlesztés
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá