Az ausztriai digitális készségek stratégia 3500 workshopot szervez, mely alapvető digitális készségeket fejleszt, illetve a digitális készségekre vonatkozóan egy átfogó és egységes kompetenciakeretet vezet be. Erről a Miniszterek Tanácsa 2023. július 5-én határozott.

A program célja, hogy 2030-ra minden osztrák állampolgár számára biztosítsa az alapvető digitális készségeket. Ez megteremti a digitalizáció által kínált lehetőségek megfelelő kihasználásának alapját. A stratégiát Magnus Brunner szövetségi miniszter és Florian Tursky államtitkár 2023. június 13-án a Digital Skills Summit-en (digitális készségek csúcstalálkozója) ismertette más szakértőkkel együtt.

A workshopok minden településen megrendezésre kerülnek. Emellett a szövetségi kormány beleegyezett abba, hogy a „DigComp 2.3 AT” kompetenciakeretet Ausztriában keretmodellként alkalmazzák. Célja, hogy a digitális készségeket mérhetővé és összehasonlíthatóvá tegye.

„A digitális készségcsomaggal egyesítjük erőinket, közös alapokra helyezzük őket, és célzott lendületet adunk a digitális készségek bővítésének egész Ausztriában. A bevezetett intézkedések a lakosság szélesebb rétegeinek digitális alapkészségeitől a gazdaság számára szükséges digitális csúcskészségekig terjednek” – mondta Magnus Brunner, digitalizációért felelős pénzügyminiszter.

Ahogy Florian Tursky, digitalizációért felelős államtitkár mondta:

„A digitális készségcsomaggal erős lendületet és ösztönzést adunk az egész lakosság számára, hogy digitálisan alkalmas maradjon. Ennek érdekében mintegy 3500 workshopot szervezünk valamennyi osztrák településen. Ez egész Ausztria javát fogja szolgálni – fenntarthatóvá teszi az ország versenyképességét és hosszú távon biztosítja jólétünket.”

Cikk Information

Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Emelt szintű
Középszintű
Földrajzi terület - Ország
Ausztria
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

Szólj hozzá