A legutóbbi digitalizációs jelentést a Szövetségi Pénzügyminisztérium (BMF) tette közzé a 2021. évi jelentési időszakra vonatkozóan. A jelentés bemutatja a kormányközi együttműködés sikerét, valamint a digitalizációs politika stratégiai és tervezési megközelítését, amely a digitális cselekvési terven (DAA) alapul.

Fő üzenetek

A jelentés bemutatja Ausztria jó pozícióját a digitális készségek (emberi erőforrás) nemzetközi rangsorában, valamint Ausztria úttörő szerepét a digitális adminisztrációs szolgáltatások területén. A „Chief Digital Officer Task Force” (Digitális Vezetői Munkacsoport) révén Ausztria biztosítja, hogy az osztrák szövetségi közigazgatás összehangoltan tervezze meg a digitális átalakulást. A digitalizációs dashboard a kapcsolattartó pont mindazok számára, akiknek naprakész adatokra van szükségük az osztrák digitalizációval és az e-kormányzattal kapcsolatban. A Digitalizációs Alap lehetővé teszi a polgároknak és a gazdaságnak nyújtott még több és jobb digitális szolgáltatásra irányuló releváns beruházásokat. A 2021. évi digitalizációs jelentés egyértelműen bemutatja az összes szervezeti egység számos kiemelt projektjét.

Különleges szolgáltatások az olvasók számára

Az Ausztria digitalizációs jelentése (2021) átfogó érzékszervi élményt kínál, mivel alkalmanként interaktív VR-elemeket tartalmaz, amelyek egyszerűen elérhetők okostelefonnal. Az érdeklődők digitálisan is elolvashatják a jelentést, illetve egy interaktív Ausztria térképen is megismerhetik a bemutatott projekteket. A jelentés teljes egészében angol nyelven is elérhető.

Az Ausztria digitalizációs jelentésének következő kiadása már készül, megjelenését 2023-ra hirdették meg és várhatóan november végén mutatják be a nyilvánosságnak.

Cikk Information

Website link
Készség erőforrás támogató dokumentum url
Ausztria 2021. évi digitalizációs jelentése (D)
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Kiberbiztonság
Big Data
5G
Távközlés
Mobilalkalmazás fejlesztés
Webfejlesztés
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Ausztria
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

Szólj hozzá