Az ARISA projekt kvantitatív és kvalitatív információkat gyűjt az érdekelt felektől a mesterséges intelligencia készségekre fókuszáló európai stratégia általános megközelítésének gazdagítása és validálása, valamint a végrehajtást lehetővé tevő tényezőkre vonatkozó mutatók összegyűjtése céljából. Ennek érdekében a projekt felmérést indított a mesterséges intelligencia készségek fejlesztéséről, valamint az ARISA küldetéséről és a stratégia általános megközelítéséről.

Az ARISA (Mesterséges Intelligencia Készségek Szövetsége) AI Skills Needs Analysis jelentésének közzététele után a következő lépés a mesterséges intelligencia készségekre fókuszáló európai stratégia kidolgozása.

Az ARISA projekt fő célja, hogy szilárd és fenntartható alapokat teremtsen a készséghiány, a hiányosságok és a szakképzettségek közötti eltérések csökkentésére. Ennek elérése érdekében az ARISA olyan stratégiát fog kidolgozni, amely a mesterséges intelligenciával kapcsolatos szakmákban dolgozókra vonatkozó új készségkövetelményeken alapul. A projekt során az ARISA érdekelt feleitől mennyiségi és minőségi információkat gyűjtenek annak érdekében, hogy gazdagítsák és érvényesítsék a mesterséges intelligencia készségekre fókuszáló európai stratégia átfogó megközelítését, valamint útmutatást kapjanak a végrehajtást elősegítő tényezőkről. A projekt felmérést indított a mesterséges intelligencia készségek fejlesztéséről, valamint az ARISA küldetéséről és a stratégia általános megközelítéséről.

Szeretnél hozzájárulni a mesterséges intelligencia készségekre fókuszáló európai stratégiához? Töltsd ki a felmérést 2023. július 16-ig.

A kérdőív megállapításai megerősítik és validálják a mesterséges intelligencia készségekre fókuszáló európai stratégia általános megközelítését, amelyet a tervek szerint 2023 őszén tesznek közzé. A felmérés eredményei értékes hozzájárulást és validációt nyújtanak a stratégia kidolgozási folyamatához.

Cikk Information

Website link
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Nemzetközi kezdeményezés

Szólj hozzá