2024. február 27-én Georges Mischo munkaügyi miniszter és Isabelle Schlesser, az Agence pour le développement de l’emploi (ADEM) igazgatója új tanulmányt mutatott be az informatikai karrierekről. Ez a tanulmány kiemeli az informatikai területen jelenlevő trendeket és szükséges készségeket , kiegészítve az ADEM által 2022 és 2023 között korábban közzétett kilenc másik ágazati tanulmányt.

Ez a kutatás a vállalatok által az ADEM-nek bejelentett üres álláshelyeken alapul, és a „Future Skills” kezdeményezés, valamint az ADEM és az Union des entreprises luxembourgeoises közötti foglalkoztatási partnerség részét képezi. Az informatikai szakmákról szóló tanulmányt a Kereskedelmi Kamarával, az ABBL-el és a Digitális készségek és munkahelyek koalíciójával való szoros együttműködés tette lehetővé, és az „Innovatív kezdeményezések” részét képezi, amely a Média, Csatlakozás és Digitális Politikai Főosztály által indított kormányzati kezdeményezés.

A tanulmány az informatikai szakmák erőteljes növekedését mutatja, a meghirdetett állások száma 2015 óta jelentősen megemelkedett. A leginkább keresett munkahelyek közé tartozik az IT-fejlesztés, az adatkezelés és -elemzés, az informatikai tanácsadás, az adminisztráció és az IT-biztonság. Ezek a munkahelyek speciális és interdiszciplináris készségeket igényelnek, mint például a problémamegoldás és a változáshoz való alkalmazkodás.

Ezen igények kielégítése érdekében az ADEM elkötelezett az álláskeresők képzése mellett, és számos informatikai képzést kínál a készségek fejlesztésére vagy elsajátítására. Emellett az ADEM elindította a „JobInsights” nevezetű interaktív dashboardot, amely naprakész információkkal szolgál a munkalehetőségekről és a munkaerőpiaci trendekről. A munkaügyi miniszter hangsúlyozta, hogy ezek a kezdeményezések fontos szerepet játszanak abban, hogy az álláskeresők alkalmazkodni tudjanak a munkaerőpiac változásaihoz.

A tanulmány teljes részletei, beleértve az informatikai karrierekről szólót is, az ADEM honlapján érhetők el.

Cikk Information

Website link
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Középszintű
Alapszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Földrajzi terület - Ország
Luxemburg
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

Szólj hozzá