Az Európai Bizottság Digitális készségek és munkahelyek platformja örömmel jelenti be a 2024. évi Európai Digitális Készségek Díját. 2024. február 29. és április 5. között lehet a pályázatokat benyújtani.

A tavalyi sikert követően, ahol a díj öt kategóriájában összesen 330 pályázat érkezett be, az Európai Bizottság Digitális készségek és munkahelyek platformja örömmel hirdeti meg a 2024. évi Európai Digitális Készségek Díját (EDSA24).

A díj célja, hogy elismerje és megünnepelje azokat a kiemelkedő európai szervezeteket, amelyek projektjeik, programjaik és kezdeményezéseik révén hozzájárultak a digitális készségek fejlesztéséhez. Az idei díjátadó rendkívülinek ígérkezik!

Az alábbiakban megtalálhatóak az új kiadás kategóriái:

  1. Digitális kompetenciafejlesztés a munkahelyen (Digital Upskilling @ Work): A különböző szektorokban és a kkv-knál dolgozó szakemberek digitális továbbképzésére és átképzésére összpontosító kezdeményezések, amelyek minden szinten megkönnyítik az IKT-szakemberek elhelyezkedését.
  2. Digitális készségek az oktatásban (Digital Skills for Education): Kifejezetten a tanárok és/vagy diákok, a szakképzés és az iskolai igazgatás digitális továbbképzésére irányuló projektek. 
  3. A digitális világba való bevonódás (Inclusion in the Digital World): A szegénység, a társadalmi kirekesztés, a megkülönböztetés és az erőszak nagyobb kockázatával szembesülő csoportoknak szóló digitális képzésre és a médiaműveltség fejlesztésére fókuszáló kezdeményezések, beleértve a célcsoportba többek között az etnikai kisebbségeket, a bevándorlókat, a fogyatékossággal élőket, az elszigetelt időseket és gyermekeket, a marginalizált, nehezen elérhető és magas kockázatú csoportokat. Ebbe a csoportba tartoznak a digitális akadálymentesítési készségek előmozdítását célzó kezdeményezések is.
  4. Nők az IKT karrierben (Women in ICT Careers): Olyan projektek, amelyeknek célja a nők számának növelése az IKT-szakmában, digitális továbbképzési lehetőségek biztosítása a nők számára a munkaerőpiacon, valamint fiatal nők ösztönzése az IKT-pálya választására.
  5. Kiberbiztonsági készségek (Cybersecurity Skills):  A polgárok és a kkv-k kiberbiztonsági készségeinek fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázatokat 2024. február 29-től lehet benyújtani április 5-ig 18 óráig (közép-európai idő szerint).

Minden olyan szervezetet – legyen szó köz-, magán-, akadémiai, kutatási és/vagy képzési központokról, iskolákról, kkv-król vagy nagyvállalatokról, uniós finanszírozású projektkonzorciumokról, közigazgatási szervekről, nem kormányzati szervezetekről és polgári kezdeményezésekről –, amelyek a digitális készségek elsajátításának támogatását célzó projekteket vagy kezdeményezéseket indítottak el vagy valósítottak meg ezúton meghívják a szervezők pályázat benyújtására a díj öt kategóriájának egyikében.

A pályázatok már lezárultak: a döntősöket májusban, a győzteseket pedig júliusban jelentjük be. Szeretnél mindig naprakész maradni az EDSA24-ről? Iratkozz fel a Digitális készségek és munkahelyek hírlevelére!  

Sok szerencsét minden jelentkezőnek!

Cikk Information

Website link
Szervezet URL-je
Pályázati felhívás
Digitális technológia/szakosodás
Kiberbiztonság
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Középszintű
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá