A 2024. évi Európai Digitális Készségfejlesztési Díjra (EDSA) való jelentkezések lezárultak. A tavalyi nagy sikert követően összesen 267 pályázat érkezett, ami nagy lelkesedést mutat a digitális készségekkel kapcsolatos kezdeményezések elősegítése iránt Európa-szerte.

 

A kategória vezetője a Digitális készségek az oktatásban (Digital Skills for Education) 85 pályázattal, majd az Integráció a digitális világba (Inclusion in the Digital World) kategória 65 pályázattal. A digitális továbbképzés a munkában (Digital Upskilling @ Work) kategóriában 63 pályázat érkezett, míg a Nők az IKT szakmában (Women in ICT Careers) kategóriában 38 projekt verseng az elismerésért. A 2024-es kiadás új kategóriája, a Kiberbiztonsági készségek (Cybersecurity Skills) 17 innovatív kezdeményezést vonzott.

 

Spanyolország kiemelkedő résztvevőként jelent meg 59 pályázattal, ami jelentős elkötelezettséget bizonyít a digitális készségek elősegítése terén Európában. Olaszország szorosan követi 55 beadvánnyal, míg Görögország, Lengyelország és Portugália 41, 32, illetve 31 kérelemmel járultak hozzá.

 

Az Európai Bizottság Digital Skills and Jobs Platform-ja (Digitális készségek és munkahelyek platform) örömmel látja a digitális készségek fejlesztését és befogadását célzó projektek ilyen sokszínűségét Európa-szerte. A benyújtott pályázatok lelkesedése és innovációja rávilágított arra, hogy az EU elkötelezett a digitális korszakban való előrehaladás iránt.

 

A 2024-es Európai Digitális Készségfejlesztési Díj verseny döntőseit májusban egy online ceremónián hirdetik ki, a regisztrációkat pedig hamarosan megnyitják a rendezvényen való részvételre. Az új kiadás nyerteseit a júliusi brüsszeli díjátadó ünnepségen mutatják be. A 2024-es Európai Digitális Készségfejlesztési Díjjal kapcsolatos friss információkért és részletekért maradj velünk és iratkozz fel a Digital Skills and Jobs Digest-re.

 

Köszönet azoknak a szervezeteknek, amelyek benyújtották projektjeiket a Díjra. Alig várjuk, hogy megünnepeljük a döntősöket és a győzteseket veletek!

 

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Kiberbiztonság
Internet of Things
Robotika
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá