Megjelent a 2018-20-as „Szakképzés és oktatás” (Vocational education and training – VET) munkacsoport zárójelentése. A jelentés úttörő, új megközelítéseket mutat be a tanárok és oktatók számára, amelyek az elmúlt években megvalósított digitális innovációkhoz kapcsolódnak.

Ezek a megközelítések segíthetnek abban, hogy miként lehet alkalmazkodni a folyamatosan változó piacokhoz és ipari folyamatokhoz, például azáltal, hogy tanácsot adnak a tantervek és szabályozások e fejleményekhez való igazítására, valamint arra, hogy hogyan lehet ezeket az új szabványokat szabályozni. A jelentés kitér arra is, hogy a digitalizáció milyen szerepet játszhat a társadalom és az ipar környezetbarátabbá tételében és hogy ezt hogyan lehet kezelni a szakképzésen keresztül.

A jelentés nyolc megállapítást tartalmaz, amelyek segítenek a jövőbeli tanulók számára a tartalom és a struktúra meghatározásában. Emellett vannak a jelentésben olyan bevált gyakorlatok is, amelyek Európa különböző részeiről származnak, köztük 12 példaértékű projekt is.

© insta_photos – stock.adobe.com

Cikk Information

Website link
Háttérinformáció URL-je
Közösségi Hackademy weboldal
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Szerző
Kim Stensdal

Szólj hozzá