Ebben az évben a digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platform új úttörő online rendezvénysorozatot vezet be „Beszélgetések a digitális készségekről (Digital Skills Talks) címmel, amelynek célja, hogy szélesítse a platform elérését, és immerzív online interjúk révén különböző célközönségeket érjen el.

Új megközelítés: Reggelikor, ebédidőben és délutáni teaidőben hallgatható beszélgetések digitális készségekkel foglalkozó szakértőkkel

A digitális készségekkel foglalkozó beszélgetések újradefiniálják a hagyományos online rendezvényeket, amelyek egyedülálló lehetőséget kínálnak a résztvevőknek arra, hogy reggelijüket, ebédjüket vagy délutáni teaidejüket ágazati szakértők által vezetett, a digitális készségek területével foglalkozó eszmecserékkel színesítsék. A sorozat epizódjait élőben lehet követni a DigitalSkillsEU Facebook-csatornán, interaktív élményt biztosítva a dinamikus eszmecseréhez maximum  30 perces időintervallumon belül.

Tájékoztató beszélgetések sorozata: Jelöld meg naptáradban a 6 online beszélgetést már most 

A következő hónapokban hat online beszélgetésre kerül sor, amelyek mindegyike a digitális készségek terén élen járó prominens szakértő részvételével zajlik. A szakértők felbecsülhetetlen értékű meglátásokat osztanak meg, megvitatják a legújabb tendenciákat, sikertörténeteket mutatnak be, és ismertetik a digitális készségek jövőjével kapcsolatos nézeteiket. Az epizódok a digitális világ legégetőbb témáival foglalkoznak majd, ideértve a mesterséges intelligenciát, a kiberbiztonságot, a nőket a technológiában, a virtuális világokat és még sok mást. 

Fókuszban a valós idejű interakció és a közösségépítés

A Digital Skills Talks célja nem nem csupán a tájékoztatás és inspiráció, hanem hogy egyedülálló platformot biztosítson a valós idejű interakcióhoz is. A résztvevők kérdéseket tehetnek fel, megoszthatják gondolataikat, és kapcsolatba léphetnek a hasonlóan gondolkodókkal, hozzájárulva a digitális készségek fejlesztésével kapcsolatos élénk online közösség létrehozásához.

A „Megfelelően képzett munkaerő az adatvezérelt jövőben” már a második epizód

Február 22-én, csütörtökön, közép-európai idő szerint 9.00 órakor lehetett online követni a második epizódot, melyben Dr. Kamakshi Rajagopal, az oktatástechnológia független szakértője volt a vendég, aki széles körű tapasztalattal rendelkezik az innovatív technológiákkal támogatott hálózatba kapcsolt tanulási és társadalmi tanulási formák terén. Az interjú arra fókuszált, hogy az adatok hogyan alakítják át munkamódszereinket, és melyek azok a készségek, amelyek kulcsfontosságúak lesznek az új adatközpontú gazdaságban.

A második epizódról további információk találhatók az erre a célra létrehozott oldalon

 

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Kiberbiztonság
Big Data
Virtuális valóság
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Nemzetközi kezdeményezés

Szólj hozzá