Nyílt felhívás tematikus szakértők számára – Digitális készségek és munkahelyek platformja

A digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platform tematikus szakértőket keres a digitális technológiák, valamint a digitális technológiák és készségek kutatásához, megszövegezéséhez és írásához szükséges készségek területén („digitális tájékoztatók”). Minden egyes tájékoztatót egy mélyadagú formában mutatunk be: hosszabb, mélyreható cikk a digitális készségekkel és munkahelyekkel kapcsolatos alapvető, releváns témáról, egy tudományos dokumentum megközelítését követve, felhasználóbarát formátumban (szótartomány: 2000–3000 szó).  A cikk tartalmának hossza: 20003000 szó

A jelentkezési határidő: 2024. február 11., 23.59.

Ellentételezés: a kiválasztott és szerződtetett szakértő (héa nélkül) 1 000 EUR átalányösszeget kap.

Feltételek

A kiválasztott szakértőknek jelentős tapasztalattal kell rendelkezniük azon témákban, amelyekre pályáznak, szakmai háttérrel, többek között kutatási és elemzési tevékenységekkel, valamint az ilyen anyagok írásában szerzett speciális tapasztalattal kell rendelkezniük. A központoknak Európában (EGT) kell elhelyezkedniük, és munkakörnyezetüknek az európai kontextusnak kell lennie. Alapvető fontosságú az angol nyelv (a dokumentumok megszövegezésének és közzétételének nyelve) megfelelő ismerete. A szakértőknek a szokásos munkaidőben elérhetőnek kell lenniük Európában. A tartalomfejlesztési munkát február és június között kell elvégezni, a pontos ütemtervet pedig minden szakértővel meg kell erősíteni.

Témák

Minden témát a digitális készségek és munkahelyek prizmájából/szemléletéből kell kezelni. A pontos hatályt és a végleges címeket a szakértővel folytatott megbeszélések során fogják kidolgozni.

  1. Digitális befogadás a demográfiában: melyek azok a kihívások, amelyekkel a különböző demográfiai csoportok (például a 40 év feletti nők) és általában az idősek szembesülnek a digitális készségek elsajátítása terén, és hogyan enyhíthetjük ezeket?
  2. Algoritmusok és dezinformáció: hogyan működnek az algoritmusok, és hogyan használják azokat a hamis információk online terjesztésére? (összefüggésben, de a közösségi médiára összpontosítva).
  3. A digitális és zöld kettős átállás figyelembevételével változó készségkörnyezet: a reziliencia és az új készségek előmozdítása a gyorsan változó világban.
  4. IKT-szakemberek vonzása és megtartása (pl. stratégiák a tehetségek technológiai ágazatba vonzására és megtartására, a vállalatok előtt álló kihívások a digitális szakértők toborzása és megtartása terén).
  5. Hozzáférés a digitális közszolgáltatásokhoz: a legkiszolgáltatottabbak (fogyatékossággal élő személyek, idősek, a digitális átalakulás mögött maradt társadalmi csoportok) számára kulcsfontosságú kérdések enyhítése.
  6. Az alapvető jogok védelme a digitális évtizedben (a digitális technológiák tiszteletben tartására irányuló stratégiák tiszteletben tartják az alapvető uniós értékeket – jogokat, szabadságot és demokráciát, a legújabb uniós jogszabályokat).
  7. Etika a mesterséges intelligenciában: sétajáték, de milyen áron? (az etika szerepének feltárása a mesterséges intelligencia fejlesztésében, bevezetésében és tervezésében)

A digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platformról

A digitális készségek és munkahelyek platformja mindenkinek szól.  Itt találhatja meg a legfrissebb híreket, eseményeket és képzési lehetőségeket (az alapfoktól a haladó szintig). Az új felhasználók számára hozzáférhető módon nyújtanak naprakész betekintést, míg a tapasztaltabb szakemberek profitálhatnak az érdeklődési körük vagy szakterületük szempontjából releváns célzott tartalmakból. A platform a DSJP közösségnek is otthont ad, és Európa-szerte már több mint 10.000 érdekelt fél vesz részt benne.

Érdemes pályázni!

Kérjük, olvassa el a felhívás teljes szövegét, és ha felkeltette érdeklődését, küldje el nekünk jelentkezését! Határidő: 2024. február 11.

Cikk Information

Digitális készségszint
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Kiterjesztett valóság
Szoftver
Mobilalkalmazás fejlesztés
Webfejlesztés
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá