Szeretnél többet megtudni az egyes európai országokban a digitális készségek fejlesztésére irányuló legújabb stratégiákról és kezdeményezésekről? A digitális készségek és munkahelyek platformja Európai interaktív térképéről most  könnyen  elérhetők az új országoldalak: A 27 új tematikus tagállami kezdőoldalon elérhetők az egyes országok szempontjából legrelevánsabb tartalmak.

Az interaktív térkép az egyes uniós tagállamokban a digitális készségekkel és munkahelyekkel kapcsolatos legfontosabb adatokat, meglátásokat és intézkedéseket mutatja be. Az alapvető és a fejlett digitális készségekre vonatkozó jelenlegi adatok összehasonlítása, valamint a digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó nemzeti koalíciók megismerése érdekében zoom-olj rá az egyes országokra. A térképen szereplő országokra kattintva további részletek találhatók a 2022. évi DESI-jelentésből, megtalálod a legrelevánsabb nemzeti stratégiákra mutató linkeket, valamint a nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervekben a digitális készségekre elkülönített teljes költségvetés százalékos arányát.

Melyik ország áll az ötödik helyen a 2022. évi DESI rangsor humántőke dimenziójában? Tudtad, hogy Spanyolország felülmúlja az uniós átlagot az alapvető digitális készségek terén, mivel lakosságának 64%-a rendelkezik ezekkel a készségekkel? Az országspecifikus oldalakon a digitális készségek legújabb tendenciáit is megtalálhatod, bővebben tájékozódhatsz a digitális környezetről és az egyes uniós országokban rendelkezésre álló forrásokról, a bevált gyakorlatokról és az adott tagállamhoz kapcsolódó valamennyi tartalomról.

Kattints az interaktív térképre, és tudj meg többet az uniós országok digitális készségek terén mutatott teljesítményéről.

Cikk Information

Website link
Háttérinformáció URL-je
Európai interaktív térkép
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Digitális szakértő
Emelt szintű
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá