Motivált vagy az informatika oktatásában rejlő lehetőségek iránt? Hiszel abban, hogy a tanulókat nem csak a digitális technológiák használatának képességével, hanem a megértés és a velük való alkotás készségével is fel kell vértezni? Az Európai Bizottság (European Commission) felkéri a különböző ágazatokban tevékenykedő tantervfejlesztőket, oktatókat és informatikai oktatási szakértőket, hogy vegyenek részt az informatika oktatására vonatkozó iránymutatások kidolgozásával foglalkozó bizottsági szakértői csoportban.

A szakértői csoport célkitűzései

A szakértői csoport közvetlenül követi a digitális készségek és kompetenciák oktatás és képzés keretében történő biztosításának javításáról szóló tanácsi ajánlást (Council’s Recommendation). A szakértői csoport különösen az alábbi területeken játszik majd létfontosságú szerepet:

  • Iránymutatások kidolgozása annak érdekében, hogy a tanárok pedagógiai szakértelemmel rendelkezzenek az informatika területén.

  • Az informatikai oktatás koherens megértését segítő megfogalmazásával segíteni, mind a tanulók, mind a pedagógusok számára.

  • Az oktatási rendszerek által az informatikai oktatás hatékony megvalósítása során tapasztalt közös kihívások azonosítása és kezelése.

A szakértői csoport munkájának eredménye hozzá fog járulni az informatikára vonatkozó iránymutatások és minőségi követelmények kidolgozásához, amint azt a tagállamok a tanácsi ajánlásban elfogadták.

Jelentkezz 2024. május 8-ig, hogy szakértelmeddel formálhasd az oktatás jövőjét!

Tudj meg többet az új szakértői csoportra vonatkozó felhívásról.

© Európai Bizottság

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Mesterséges intelligencia
Kiberbiztonság
Internet of Things
Big Data
Blockchain
Robotika
Kiterjesztett valóság
Virtuális valóság
Nagy teljesítményű számítástechnika (HPC)
Gépi tanulás
Felhőalapú számítástechnika
5G
Távközlés
Wi-fi
Kvantumszámítástechnika
Szoftver
Mobilalkalmazás fejlesztés
Webfejlesztés
Mikroelektronika
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Szerző
Lina LIndqvist

Szólj hozzá