A Bizottság által a Szlovákia 2021–2027 közötti időszakra vonatkozó felügyelő bizottságában az 1. célkitűzéssel kapcsolatban 2023. július 11-én tartott megbeszélést követően a Digitális készségek Szlovákia zöld jövőjéért projekt is bekerült a Digitális Koalíció projektjei közé.

Digitális készségek fejlesztése a zöld jövőért: A szlovákiai menedzserek támogatása

A Szlovák Program lehetőségeire és az európai digitális innovációs központok kínálatára építve a Digitális Koalíció nemzeti projektet dolgozott ki, amelynek célja a digitális és zöld átállás szükségességének tudatosítása. Célja továbbá, hogy támogassa a vezetőket és vezetői kompetenciáikat a folyamatban lévő digitális és zöld átállásra való tekintettel.

Szlovákiában a felső vezetők nagyrészt ellenzik a digitális transzformáció megvalósítását. Az aktív részvétel hiánya a digitalizáció ütemének lassulásához vezet és a jelenlegi korszak elengedhetetlen változásaira való felkészültség hiányát jelzi. A Digitális készségek Szlovákia zöld jövőjéért projekt célcsoportja az üzleti szektor felső vezetői, az OVM vezetői és az önkormányzatok vezetői. A folyamatok és az emberi erőforrások sikeres digitális átalakítása érdekében elengedhetetlen ezen vezetői csoportok képzése.

Szlovákiában a zöld átállás fontos lehetőséget jelent. Új piacokat biztosít a környezetbarát technológiák és termékek számára, miközben támogatja a zöld munkahelyekhez elengedhetetlen zöld készségek fejlesztését. A Digitális készségek Szlovákia zöld jövőjéért projekt célja, hogy növelje az SK RIS3 2021+ (Regional Innovation Strategy) területek, különösen az 1. terület – Innovatív ipar a 21. században és a 3. terület – Szlovákia digitális átalakulása szempontjából releváns digitális és szakmai készségek szintjét.

Cikk Information

Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Emelt szintű
Digitális szakértő
Földrajzi terület - Ország
Szlovákia
Kezdeményezés típusa
Nemzeti kezdeményezés

Szólj hozzá