Az adatelemzés dinamikus világában az adatokban rejlő potenciál felszabadítása nagymértékben függ a hatékony vizualizációtól. Az adatvizualizációs útmutató felbecsülhetetlen erőforrás, amely a felhasználókat hét kulcsfontosságú témán vezeti át, melyek összetettsége a fejezetek előrehaladásával egyre nő. Értékes eszközként szolgál azon egyének számára, akik analitikus törekvéseikben az adatvizualizáció erejét kívánják kihasználni.

A témák megismerése

Az adatvizualizáció átfogó kérdésének megismerését az útmutatóban három különböző útvonalon lehet megtenni. Az első, a tematikus linkek, ahol a tartalomjegyzék segítségével különböző témák és altémák tárulnak fel. Ez a megközelítés a színelmélettől és tipográfiától kezdve a történetmesélésig és a statisztikák buktatóiig biztosítja az alapvető fogalmak holisztikus megértését. A konkrét kérdésekkel rendelkezők számára a keresési funkció gyors lehetőséget kínál a releváns információk azonosítására, legyen szó vonaldiagramokról, betűtípusokról, eszközökről, színekről vagy más kapcsolódó kifejezésekről. Végezetül az útmutató szekvenciális navigációval támogatott strukturált tanulási útra invitálja a felhasználót, amely segítségével lépésről lépésre mélyülhet el az adatvizualizáció rejtelmeibe. Minden oldal simulékonyan kapcsolódik a következőhöz, biztosítva a jó tanulási élményt.

Fő témák

Ez az átfogó útmutató öt témával kezdődik, melyek a kezdő és a haladó felhasználóknak egyaránt relevánsak, majd két további mélyebb témát kínál a tapasztaltabb adatelemzők számára. A felhasználók háromféleképpen ismerhetik meg az útmutatót: tematikus linkek, konkrét témák keresése vagy a szekvenciális oldalak mentén:

  • Tervezési elvek: ismerd meg a grafikus tervezést, a vizuális hierarchiát, a diagramelemeket és a hatékony adatvizualizáció alapját képező egyéb alapvető tervezési elveket.
  • Adat történetmesélés: értsd meg a történetmesélés ismeretek közvetítésében játszott fontos szerepét, beleértve a kognitív terhelést, a diagramcímeket, a vizuális annotációkat és a narratív vizualizációs műfajokat.
  • Buktatók: Térképezd fel a metaadatok, a statisztikák, az adatok, az adatvizualizációs skálák, a színek, a diagramtípusok, a térképek, és az adatvizualizáció etikai megfontolásai terén jelentkező gyakori buktatókat.
  • Adatvizualizáció a gyakorlatban: gyakorlati betekintést nyerhetsz az adatfájl formátumokba, struktúrákba, földrajzi adatokba, adattisztításba, online grafikákba, a vizualizációk reprodukálásába, a tervezési tapasztalatokba és a rendelkezésre álló eszközökbe.
  • Diagramtípusok: konkrét diagramtípusok, például oszlopdiagramok, kördiagramok, vonaldiagramok, szórványos ábrák, idősorok, eloszlások, hierarchiák, hálózatok, bizonytalansági megjelenítés, nagy adatsűrűségű vizualizációk, szöveges megjelenítések, térképek és adatvizualizációs galériák.
  • Akadálymentesség: megtanulhatod az akadálymentesség biztosításának alapvető elemeit, beleértve a színvaksággal kapcsolatos megfontolásokat, azt hogyan készíts érthető vizuális megjelenítést, a HTML-alapjait, a felelős adatvizualizációt, az akadálymentes interaktivitást és az akadálymentességet biztosító eszközöket.
  • Grammar of Graphics:  ismerd meg a Grammar of Graphics alapelveit, beleértve az építőelemeket, az apró adatokat, a geometriai tárgyakat, az esztétikát, a szinteket, az útmutatókat, az arculatokat, a témákat és a gyakorlati alkalmazásokat.

 

Digitális készség erőforrás Information

Digitális készségszint
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Big Data
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Adatbázis- és hálózattervezés és adminisztráció
Célnyelv
Angol
Célcsoport
Az IKT-szakemberek és más digitális szakértők digitális készségei.
Módszertan (hosszú leírás)

Útmutató

Célcsoport
Kiválóan teljesítők
Készségforrás típusa
Egyéb képzési anyagok

Szólj hozzá