A digitális készségek elsajátítása mára már mindenki számára elengedhetetlenné vált. A munkahelyünkön, otthon vagy az iskolában okostelefonokat, számítógépeket és táblagépeket használunk, és ezekkel megfelelően kell tudnunk bánni.

Pizzát rendelünk, számlát fizetünk, munkamegbeszélést egyeztetünk, jól látszik, hogy az életünkhöz és a munkánkhoz nélkülözhetetlenek a digitális eszközök és az internet használata. De honnan tudhatnád meg, hogy rendelkezel-e megfelelő digitális készségekkel? Illetve, hogyan lehet képzést találni, hogy jobb legyen a helyzet?

Most lehetőséged van arra, hogy teszteld a digitális készségeidet, és hozzáférj az igényeidnek megfelelő képzési lehetőségekhez. Új eszközünk, a „Teszteld digitális készségeidet” segíthet abban, hogy képet kapj a jelenlegi digitális kompetenciaszintedről (a létrehozott európai digitális kompetencia keretrendszer – DigComp 2.0 alapján), amely megfelelő kiindulópont ahhoz, hogy igényeidtől és szándékaid függvényében lépéseket tegyél a továbbiakban a digitális készségszinted fejlesztése érdekében. (A képzéskereső hamarosan elérhető lesz)

A teszt kitöltése körülbelül 25 percet vesz igénybe, és miután elkészült, összefoglaló jelentést kapsz a készségszintedről. Amennyiben szeretnéd, hogy a teszteredményed a későbbiekben is elérhető legyen a profilodban, akkor a kitöltéséhez regisztrálni kell és be kell jelentkezni a fiókodba, ahol az eredmények is elérhetők lesznek. Ebben az esetben kattints ide!

Amennyiben nem szeretnéd a jövőre nézve elmenteni az eredményeidet, akkor lehetőséged van regisztráció nélküli is tesztelni. Ebben az esetben kattints ide!

Digitális készség erőforrás Information

Website link
Ugyanaz, mint az URL
Forrás
Célcsoport
Digitális készségek mindenki számára
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Információs és kommunikációs technológiákat (IKT) magába foglaló interdiszciplináris programok és képestítések
Célnyelv
Magyar
Angol
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Módszertan (hosszú leírás)

DIG.COM Keretrendszer alapján készült.

Célcsoport
Kiválóan teljesítők
Készségforrás típusa
Egyéb képzési anyagok
Szervezet

Szólj hozzá