Nevében is megfogalmazott célja a kezdeményezésnek az oktatás és fejlesztés, valamint a fejlesztés oktatása, mindez fókuszáltan a digitális készségekre nem titkoltan pedig a fiatalok IT irányú orientációját is támogatva. Célcsoportja a fiatalok és az idősek, a tanulók és a tanárok, a gyermekek és a szülők egyaránt.

A „HelloWorld” Oktatás és Fejlesztés Egyesület 2017 decemberében jött létre. Alapítói között az információs és kommunikációs technológiák szakértőit, az oktatás, a jog és a média képviselőit egyaránt megtaláljuk.

Az Egyesület célja, hogy közkincsé tegye a modern informatikai oktatást, érthető, szerethető módon mutassa be a fiatalok számára az IT területén található számtalan szakmai életpálya előnyeit, értékeit – a lehető legszélesebb életkori és tematikai bontásban, a mostani generációk igényeire hangolva.

A HelloWorld csapat tagjai különböző foglalkozásokat, tájékoztató eseményeket szerveznek a lehető legkülönfélébb formátumban, melyeknek a célja a tájékoztatás, a segítségnyújtás „helyzetkezelés”, pályaorientáció tekintetében.

A programlehetőségek széles kínálatából választhatnak az iskolák

Előadások, iskolanapok

A formátum szinte mindegy: lehet akár egy osztályfőnöki óra, vagy fél-egy napos iskolai program és több, párhuzamosan futó kerekasztal beszélgetés – a lényeg, hogy meghívott szakértőkkel együtt elvigyék az iskolákba a válaszokat a gyerekek ki nem mondott, de annál égetőbb kérdéseire.

Napközis- és bentlakásos nyári táborok

Ismerkedés a digitális világgal, robotprogramozás, 3D nyomtatás, játékfejlesztés Unity környezetben, programozás oktatása a Minecraftban és azon kívül, játékosan vagy komolyabban, a korcsoportos besorolás és előképzettség függvényében, szakértők és pedagógusok részvételével.

Mentálhigiénés fejlesztés

A fiatalokat egyre nehezebb megszólítani, de a digitális térben, vagy az általuk is elfogadott, akár idolizált véleményvezérek, influencerek bevonásával mégis lehetséges számukra olyan komplex üzenetek hatékony átadása, melyek a szülők vagy pedagógusok irányából jelentős ellenállásba vagy érdektelenségbe ütköznek.

Programozás népszerűsítése

Az Egyesület célja, hogy közkincsé tegye a modern informatikai oktatást, érthető, szerethető módon mutassa be a fiatalok számára az IT területén található számtalan szakmai életpálya előnyeit, értékeit – a lehető legszélesebb életkori és tematikai bontásban, a mostani generációk igényeire hangolva.

Szülői felvilágosítás

A gyerek különféle képernyők előtt töltött idejének korlátozása csak egy a mai szülők számtalan kihívásai közül, melyekre nem lettek felkészítve. Olyan intergenerációs kommunikációra törekszik az Egyesület, melyek valódi megértéshez segítenek hozzá és valódi tanácsokat nyújtanak.

Pedagógusok továbbképzése

A digitális világ újfajta készségeket, képességeket követel meg a felnőttektől és gyermekeinktől is, melyeknek átadására gyakran még nincs felkészülve az iskolai rendszer. Gyakran nem is lehet, hiszen olyan sebességgel változik ez a világ, hogy nincs (vagy kevés), aki oktassa az oktatókat. Az Egyesület megpróbál ebben is segítő kezet nyjtani.

Pályaorientáció

A STEM tudomány területek népszerűsítése kiemelten fontos országunkban is. Az Egyesület emiatt kiemelten foglalkozik minden olyan programmal, amely segít a természettudományok, a technológiai és mérnöki tudományok, valamint a matematika megkedveltetésével már fiatal korban.

Tudástár

A tudástárban több száz tananyag kött böngészhetsz. Arduino-suliban például megtanulhatod hogyan készíts karácsonyfa világítást, a WordPress-suliban megismerheted a nyereményjáték készítésének lépéseit, a Websuliban a honlapokkalkapcsolatban szerezhetsz fókuszált ismereteket, míg a Unity-suliban akár saját flippert is készíthetsz.

A Hello World Egyesület tudástárát itt éred el: https://www.helloworldonline.hu/tananyagok

Az eredmények magukért beszélnek

Alapítása óta az Egyesület több, mint 1000 táborozó számára szervezett élményekkel teli és gyakorlati programozói tudást átadó tábort. Több, mint 70 esemény keretében történt szemléletformálás, pályaorientáció és tájékoztatás, melyekkel a diákok STEM irányba történő továbbtanulását is igyekeztek előmozdítani. Az események keretében több mint 20000 diákot és célközönséget képviselő személyt értek el.

Kövesd az egyesület Facebook oldálát, hogy mindig eljusson hozzád a legközelebbi eseményük híre: https://www.facebook.com/hellotabor/?ref=embed_page

Jó gyakorlatok Information

Website link
Szervezet URL-je
HelloWorld
Célcsoport
Digitális készségek az oktatásban.
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Földrajzi terület - Ország
Magyarország
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Tovább nem részletezett általános programok és képesítések
Kezdeményezés típusa
Helyi kezdeményezés
A finanszírozás típusa
Magán
Szervezet

Szólj hozzá