A SkillSync egy minden az egyben típusú AI-alapú platform, amelyet a digitális készségek és a tanulás fejlesztésére hoztak létre. Személyre szabott képzéseket ajánl, és azonosítja az induló vállalkozások, a kkv-k, a vállalatok, az egyetemek és a politikai döntéshozók igényeihez igazított releváns képzési lehetőségeket. Ez biztosítja, hogy a felhasználók átfogó és személyre szabott támogatást kapjanak szakmai fejlődésükhöz és készségfejlesztésükhöz. Az EIT Health által tervezett és kifejlesztett Skill Sync az EIT-közösség MI-csapatának közös terméke, amely hét tudományos és innovációs közösség együttműködését fedi, és gyorsan vált a koncepcióból használatra kész közösségi eszközzé.

Mit érdemes tudni a SkillSync-ről?

A SkillSync eszköz célja, hogy segítse a politikai döntéshozókat, a kormányzati szerveket, az oktatókat, a felsőoktatási intézményeket, a kkv-kat és a nagyvállalatokat Európában a meglévő készségek és készséghiányok azonosításában. Olyan tanfolyamokat javasol, amelyek segítenek áthidalni ezeket a hiányosságokat, előmozdítva az innovációt. Az eszköz felméri a vállalatokon belüli munkaerő szakértelmét és mesterséges intelligenciával kapcsolatos oktatási kurzusokat ajánl különböző kritériumok alapján, például a téma, a szolgáltató, a helyszín és az időtartam alapján.

A SkillSync több mint 30,000 tanfolyami referenciát tartalmazó átfogó adatkészlettel dolgozik, beleértve az EIT KIC összes képzési portfólióját és már több mint 5000 startupot tartalmaz, amely eredmények meghaladják a projekt kezdeti várakozásait. Minden tanfolyami és startup profilt az ESCO szabvány szerinti normalizált készségkészlettel hoznak létre. Az eszköz automatikus címkézést is tartalmaz az új kurzusok és startupok számára, biztosítva a dinamikus frissítéseket.

A SkillSync fő motorja gépi tanulással azonosítja a startupok vagy startup csoportok (régiók vagy országok szerinti) hiányzó készségeit, és kompetenciáikat a fejlettebb jellemzőkkel rendelkező célcsoportokhoz igazítja. Az algoritmus személyre szabja az ajánlott készségeket, és csak a legrelevánsabb képességeket választja ki. Emellett speciális képzési ajánlásokat fogalmaz meg ezekkel a készségekkel kapcsolatban.

Az eredmények

A SkillSync eszközre vonatkozó koncepciótesztet sikeresen tesztelték az EIT KIC-ből és MI-közösségéből álló, 14 partner részvételével zajló pilot során, ahol felsőoktatási intézmények, vállalatok és stratupok vettek részt. Tizennégy szervezetet támogattak személyre szabott továbbképzési ajánlásokkal, és 1200 szakember készségeit fejlesztették akiválasztott kurzusokon az innováció fellendítése érdekében. A hatás jelentős volt, szervezetenként átlagosan 50 alkalmazott részesült ezekből a személyre szabott képzési ajánlásokból.

A szolgáltatás már elérhető a piaci szereplők számára és az EIT MI-közösségében részt vevő EIT KIC-ek általános iránymutatásokat fogadtak el a hasznosításra vonatkozóan. Mivel a SkillSync kiterjed az összes mély technológiai területre, a transzformatív változás lehetősége exponenciálisan növekszik. A jövőt tekintve a SkillSync egy nyitottsággal és együttműködéssel jellemezhető jövőt képzel el, amely potenciálisan integrálja a külső szervezetek komponenseit, hogy tovább növelje képességeit és elérését.

Miért számít ez jó gyakorlatnak?

A SkillSync átfogó megközelítést kínál a készségfejlesztéshez 30,000 kurzushoz, 1000 mély technológiai készséghez és 5000 startuphoz való hozzáférés révén. Ez a kiterjedt erőforrás adatbázis biztosítja, hogy a felhasználók megfelelő képzést találjanak az egyedi igényeik kielégítésére. Különösen figyelemre méltó, hogy a platform MI-t használ a személyre szabott tanfolyami ajánlásokhoz. Azáltal, hogy a képzést az egyéni és szervezeti követelményekhez igazítja, a SkillSync maximalizálja a tanulás hatékonyságát, segítve a felhasználókat abban, hogy naprakészek maradjanak a technológiai fejlődéssel. 

A SkillSync széles célcsoportot fed le, beleértve az induló vállalkozásokat, a kkv-kat, a vállalatokat, az egyetemeket és a politikai döntéshozókat. Ez a széles körű alkalmazhatóság növeli relevanciáját és hasznosságát a különböző ágazatokban, elősegítve az innovációt és a növekedést. Emellett az eszköz azon képessége, hogy automatikusan frissül új kurzusokkal és startupokkal, biztosítja, hogy az adatok naprakészek és az eszköz hasznos legyen.

A SkillSync másik erőssége az ESCO szabvány használata a készségkészletek normalizálására. Ez a szabványosítás biztosítja a készségek következetes értékelését, megkönnyítve a készséghiányok azonosítását és megfelelő tanfolyamok ajánlását. A platform bizonyított hatása, amelyet egy 14 szervezetet bevonó sikeres pilot projekt és 1200 szakember továbbképzése bizonyít, kiemeli hatékonyságát. Az eszköz piaci bevezetése és a hasznosítási iránymutatások kidolgozása az EIT KIC tagok által kiemeli az eszköz gyakorlati értékét.

Összefoglalva, azáltal, hogy a SkillSync átfogó erőforrások, személyre szabott AI-vezérelt ajánlások, dinamikus frissítés és fjlesztési együttműködés kombinációja, a digitális kor hatékony készségfejlesztési modelljének számít.

Jó gyakorlatok Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Nemzetközi kezdeményezés
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Tovább nem részletezett általános programok és képesítések
Célcsoport
A munkaerő digitális készségei.
Digitális készségek az oktatásban.
Digitális készségek mindenki számára
A finanszírozás típusa
Állami
Szervezet

Szólj hozzá