Európa vezető szerepet tölt be számos olyan ágazatban, amely sikeresen tudja alkalmazni a blokkláncot vagy más megosztott könyvelési technológiákat. Ugyanakkor a digitális készségek hiánya Európa-szerte azzal a veszéllyel fenyeget, hogy akadályozza és lelassítja az innovációt.

A Chaise az Európai Bizottság által finanszírozott ágazati szakképzettség-fejlesztési szövetség projektje, amelynek célja a blokklánc-fejlesztés, a stratégia és a képzés. A kezdeményezés célja az ágazatban tapasztalható hiányok kezelése, a technológia által kínált előnyök és lehetőségek tudatosítása, valamint a munkaadók által keresett fejlett készségek fejlesztésének előmozdítása. 

Chaise küldetése: Az európai blokklánc-készségek célja, hogy közös stratégiát dolgozzanak ki a blokklánc-készségek fejlesztésére Európában, és időtálló képzési megoldások rendelkezésre bocsátásával és hozzáférhetővé tételével támogassák a munkaerőt. A szövetség nyomon követi és elemzi a blokklánc- és DLT-készségek iránti növekvő európai keresletet is.

A Chaise partnerség 15 uniós ország 23 partnerét és 5 társult partnerét tömöríti. Itt tekintheti meg a kezdeményezés mögött álló érdekelt felek teljes listáját. Az Európai Unió Erasmus+ programjából finanszírozott projekt 2020 novemberében indult, és 2024-ben fejeződik be. 

Kezdeményezése Information

Digitális készségszint
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Blockchain
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Nemzetközi kezdeményezés
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Tovább nem részletezett információs és kommunikációs technológiák (IKT)
Célcsoport
Az IKT-szakemberek és más digitális szakértők digitális készségei.

Szólj hozzá