Az Európai Bizottság által finanszírozott EDIH (European Digital Innovation HUb Network) hálózat adattechnológiákra fókuszáló konzorciuma, az Adat EDIH képzést hírdet „Ipar 4.0 technológiák bemutatása” címmel.

A képzésről röviden

Az üzleti kihívás. Az elmúlt években sokat hallhattuk az Ipar 4.0 kifejezést – de mit is takar ez? Az ipar4-et csak a multi nagyvállalatok engedhetik meg maguknak? Hogyan segíthetik ezek a megoldások az én vállalatomat? Készek vagyunk mi ilyen megoldások bevezetésére?

A legtöbb vállalatvezető ódzkodik a digitalizációtól – a gyártásban eddig szokatlan, új technológiák jelennek meg, a termelést működtető rendszerek egyre több informatikai megoldást tartalmaznak. A korszerű berendezéseink a működésük során egyre több adatot generálnak – termelési adatok, működési paraméterek, a termék minőségi jellemzői stb. Miért is nem használjuk fel ezeket az adatokat a döntéseinkhez, a gyár működtetéséhez, a vevők igényeinek minél pontosabb kielégítéséhez? Az ipar4 megoldások segítenek az adatok összegyűjtésében, feldolgozásában és minél szélesebb körű felhasználásában – a gyár működését adatokra tudjuk építeni. Ehhez célszerű megismerni az Ipar 4.0 adta lehetőségeket egyszerű, áttekinthető példákon, élő minta alkalmazásokon keresztül – erről szól ez a workshop.

Az Ipar 4.0 technológiák bemutatása workshop. A résztvevők a workshop első felében egy előadáson vesznek részt, amely egy elméleti ismertetést tart az Ipar 4.0 definíciójáról, a modern, adatalapú működésről. Bemutatja, miért elengedhetetlen a vállalkozások számára a digitalizáció. Ismerteti a hallgatókkal az Ipar4 érettségi szinteket, az érettség mérésénék módszereit. Bevezetést ad az adatalapú működés, a digitalizáció, adatgyűjtés, adatelemzés folyamatának és technológiáinak megértéséhez.

A workshop második fele egy interaktív bemutató, ami a BME Ipar4.0 Technológiai központ 20+ élesben működő, Ipar 4.0 megoldásainak megtekintése. Ezek a megoldások a digitalizációs technológiák széles választékát mutatják be működés közben, lehetőséget adva a résztvevőknek, hogy a saját üzleti és műszaki problémáikra is találjanak köztük megoldást. A bemutató során a résztvevőkkel átbeszéljük, hogy az egyes minta alkalmazások hogyan alkalmazhatók az adott vállalatnál. A workshop végén közösen felmérjük a résztvevő vállalatok ipar4 érettségét – előadói segítséggel kitöltjük a DMA adatlapot, így egy átfogó képet kapunk a résztvevő vállalatok digitalizációs szintjéről, az előttük álló fejlesztési feladatokról.

Kinek szól a workshop? A szolgáltatás célcsoportja a kkv szektorban működő vállalatok vezetői, kulcs szakemberei, tulajdonosai, akik aktívan részt vesznek a vállalat vezetésében, a stratégiai fejlesztési irányok kijelölésében és a beruházási döntések meghozatalában. A workshop nem iparág specifikus, a megszerzett ismeretek bármely ágazatban hatékonyan alkalmazhatók. Javasoljuk a workshopot minden termelő vállalatnak, aki igénybe kívánja venni az adat EDIH szolgáltatásait.

2024. szeptember 13. / 09:00 – 13:00

Helyszín: BME Ipar 4.0 Technológiai Központ
Cím: 1117 Budapest XI. kerület, Magyar tudósok körútja 2 I/017 épület
Részvétel díja: kkv-k számára térítésmentes
Részvétel értéke: 70000 Ft / fő
De minimis támogatás mértéke: 35000 Ft / fő
Magyar Állami támogatás mértéke: 35000 Ft / fő

Képzési ajánlat Information

Célcsoport
A munkaerő digitális készségei.
Digitális készségek mindenki számára
Az IKT-szakemberek és más digitális szakértők digitális készségei.
Digitális technológia/szakosodás
Internet of Things
Digitális készségek
Big Data
Digitális készségszint
Emelt szintű
Földrajzi terület - Ország
Magyarország
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Tovább nem részletezett általános programok és képesítések
Célnyelv
Magyar
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Célcsoport
Kiválóan teljesítők
Felsőfokú (6. EKKR-szint) oktatásban részt vevő személyek
Felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek (EKKR 7)
3 évnél rövidebb szakmai tapasztalattal rendelkező személyek
Felsőfokú végzettséggel (6. EKKR-szint) rendelkező személyek
10 évnél hosszabb szakmai tapasztalattal rendelkező személyek
3-10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező személyek
Felsőfokú oktatásban részt vevő személyek (EKKR 8)
Felsőfokú oktatásban részt vevő személyek (EKKR 7)
Felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek (EKKR 8)
Középfokú végzettséggel rendelkező/tankötelezettséget teljesített személyek
Képzési lehetőségek tipológiája
Tanfolyam
Tanulási tevékenység
tantermi óra
Vizsgálat típusa
Osztálytermi
A képzés időtartama
1 hétnél nem hosszabb
Szervezet
BME
Ingyenes ez a kurzus
Yes
Ingyenes a tanúsítványt hitelesítő okirat
Yes
A képzési nyilvántartás típusa
Egyedi ajánlat
Effort
Kevésbé intenzív részmunkaidő
Felajánlott tanúsítvány
Tanulási tevékenység

Szólj hozzá