„A digitális évtized európai útja – Inspiráló jó gyakorlatok a digitális oktatás területén az EU-ban” című jelentés a digitális oktatás inspiráló jó gyakorlatait mutatja be az Európai Unió 27 tagállamában. A jelentést a Felsőoktatási, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Finanszírozási Végrehajtó Ügynökség (UEFISCDI) készítette az Európai Bizottság és az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) nevében. 

A digitális évtized európai útja

A jelentés alaposan megvizsgálta az európai országok izgalmas oktatási kezdeményezéseit, áttekintve a jól ismert szervezetek, egyetemek stb. különböző projektjeit. A cél az volt, hogy értékes tudást  hozzon létre az európai digitális oktatási közösség számára. A különböző szervezetek és egyetemek figyelemre méltó projektjeinek kiemelésével, valamint a megbízható forrásokból – például a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő 2022. évi mutatóból (DESI 2022) és a 2022. évi európai innovációs eredménytáblából – származó statisztikai adatok beépítésével értékes katalizátorként szolgál az európai digitális oktatási közösségen belüli tudásmegosztáshoz és együttműködéshez. Ez az átfogó jelentés nemcsak inspiráló gyakorlatokat mutat be, hanem betekintést nyújt a digitális oktatás közelmúltbeli tendenciáiba is, formálja a jövőbeli kezdeményezéseket, és előmozdítja a digitálisan tájékozottabb és versenyképesebb társadalom létrejöttét Európa-szerte.

Mit tartogat a számodra? 

A digitális készségeik fejlesztése iránt érdeklődők számára ez a kiadvány (Framing the European Way for the Digital Decade – Inspiring Practices in Digital Education across the EU) felbecsülhetetlen betekintést és inspirációt kínál. A jelentés az Európai Unió mind a 27 tagállamából kínál innovatív digitális oktatási kezdeményezéseket. Függetlenül attól, hogy diákról, pedagógusról, szakpolitikai döntéshozóról vagy ipari szakemberről van-e szó, ez a kiadvány értékes forrásként szolgál az európai digitális oktatás jelenlegi helyzetének megértéséhez, valamint ahhoz, hogy inspirációt nyerj a digitális készségek különböző kontextusokban történő fejlesztéséhez és továbbfejlesztéséhez.

Olvasd el a kiadványt, és fedezd fel a digitális oktatás terén Európa-szerte alkalmazott inspiráló gyakorlatokat.

Cikk Information

Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés

Szólj hozzá