A szoftverszakemberképzésk tanterveinek és tanulási programjainak létrehozása és frissítése most egyszerűsödött. Az ESSA (European Software Skills Alliance) három jelentést tett közzé, amelyek iránymutatásul szolgálnak egy olyan oktatási és képzési kínálat tervezéséhez és fejlesztéséhez, amely megfelel a szoftverszolgáltatási piac igényeinek.

Az ESSA új jelentései segítik a szervezeteket és a tanulási szolgáltatókat abban, hogy a piaci igényeknek megfelelően hozzák létre vagy frissítsék az oktatási és képzési ajánlataikat. Ez is jó hír a diákok számára is, akik ezt követően könnyedebben tudják megtalálni és elérni a releváns és naprakész tanulási lehetőségeket a legkeresettebb szoftver szerepekhez.

Háttér

Európában mintegy 9 millió IKT-szakember dolgozik. A digitális iránytű (Európai Bizottság) 2030-ra kitűzött céljainak eléréséhez további 11 millió IKT-szakemberre van szükség. Eközben az európai szoftverágazat növekszik, és több szoftverszakembert igényel: Amegkérdezett szervezetek 4,5%-a úgy véli, hogy a következő öt évben több fejlesztőre lesz szüksége (2021). Az ESSA olyan tanulási eszközöket kíván kínálni, amelyekre az embereknek szükségük van ahhoz, hogy megfeleljenek a szoftver szakemberek és készségek iránti keresletnek.

Az ESSA-ról

Az ESSA az Erasmus+ program által finanszírozott transznacionális projekt, amelynek célja az európai szoftverkészségek fejlesztése és az oktatási kínálat piaci kereslethez való igazítása.

Cikk Information

Website link
Háttérinformáció URL-je
ESSA projekt honlapja
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Szoftver
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Szerző
Cristina Vicuña

Szólj hozzá