Mi is ez a rendezvény?

A rendezvény a digitális LSP hivatalos elindítását szolgáltja. Az esemény a jelenlegi és a potenciális tagoknak szól, és részletes áttekintést nyújt a Digital LSP működéséről, valamint arról, hogy a tagok miként járulhatnak hozzá és húzhatnak hasznot a tevékenységeiből.

Az első szekció bemutatja a Digital LSP küldetését és célkitűzéseit, valamint a 2024-re szóló munkatervét. A második szekció néhány Blue Print projekt tapasztalatait mutatja be a digitális ökoszisztémán belül:

  • The Artificial Intelligence Skills Alliance (ARISA project)
  • The  Blueprint for Sectoral Cooperation on Blockchain Skill Development (CHAISE project)
  • The Cybersecurity Skills Alliance (REWIRE project)

A projektek bemutatják az aktuális helyzetét a projetjüknek és a következő időszakban tervezett tevékenységeket, melyek célja, hogy szinergiákat teremtsenek a digitális LSP és más partnerek munkájával.

Ezt követően a digitális LSP-esemény partnerkereső lehetőséget kínál, amely főként az Erasmus+ innovációs szövetségekre – 1. és 2. Lot-ra (melynek beadási határideje: 2024. március 7.), valamint a Digital Europe felhívás 5. fordulójára fókuszál, amely a Digital Skills területét takarja (határidő: 2024. március 21.) ), amely a következő témákat tartalmazza:

A partnerkereső platformon keresztül kétoldalú találkozókat foglalhat le potenciális jövőbeli partnerekkel, és bemutathatja nekik a projektötleteit.

Amit tennie kell az mindössze annyi, hogy regisztrál a platformra, röviden meg kell adnia szervezetét, és meg kell adnia az Önt érdeklő felhívásokat. A kétoldalú találkozókra januárban nyílik meg a meghívó. A regisztrált résztvevők e-mailt kapnak, amely tartalmazza a platform használatának útmutatásait.

Mi is az a digital-LSP?

A készségek paktumából (Pact for Skills) eredő kezdeményezésként a digitális-LSP célja, hogy különféle szervezeteket összehozzon partnerség és együttműködések létrehozása és kialakítása céljából és ezáltal elősegítve a digitális készségek alkalmazását az összes ipari ökoszisztémában, valamint erősítve, hogy a fejlett készségek az IKT-szakemberek számára is elérhetők legyenek.

A digitális készségek iránti kereslet gyorsan megnőtt minden olyan ipari szektorban, amely a digitális technológiák bevezetésének köszönhetően agilisabb és automatizáltabb folyamatokra tér át. Mindazonáltal a jelen és a jövő munkavállalóinak magas színvonalú és időszerű képzései nem tartanak lépést a gyorsan változó technológiai környezettel.

A European DIGITAL SME Alliance az Amszterdami Alkalmazott Tudományegyetemmel közösen irányítja a partnerség megvalósítását, lehetővé téve a digitális ökoszisztéma releváns szereplői számára, hogy megosszák egymással tudásukat, bevált gyakorlataikat, és uniós és helyi szinten egyaránt együttműködést alakítsanak ki.

Hogyan lehet a digital-LSP tagja?

Ha hivatalosan szeretne regisztrálni digitális LSP-tag lenni, először fel kell iratkoznia a készségek paktumára, és meg kell adnia a 905-ös számot, amikor a Large Scale Partnershipekkel kapcsolatban kérdezik. Itt található egy átfogó, lépésről lépésre szóló útmutató a regisztrációhoz. Ha csatlakozni szeretne a levelezőlistához, és meghívást szeretne kapni a tagoknak szóló eseményekre, regisztrálnia kell a Digitális LSP weboldalán.

Rendezvény Information

Website link
A kezdés időpontja
25/01/2024T15:30:00
A befejezés időpontja
25/01/2024T18:00:00
Célcsoport
A munkaerő digitális készségei.
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Digitális készségszint
Digitális szakértő
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Tovább nem részletezett általános programok és képesítések
Célnyelv
Angol
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Esemény beállítása
Virtuális előzetes felvétel
Időzóna
Europe/Budapest

Szólj hozzá