Az Európai Bizottság nevében a digitális készségek és munkahelyek platformja 2024. március 12-én 10:30-kor (közép-európai idő szerint) új online rendezvénynek ad otthont. Csatlakozz a rendezvényhez, hogy megismerhesd a fejlett digitális készségekre vonatkozó új felhívásokat, tudj meg többet a pályázati és értékelési eljárásokról, és tegyél fel kérdéseket közvetlenül az Európai Bizottság képviselőjének!

A felhívásokról

  • A digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platform: a felhívás célja, hogy a digitális készség szakadékot kezelje Európában nemzeti koalíciók és weboldalak létrehozásával. Ezek a platformok elő fogják segíteni a digitális készségekkel és a munkával kapcsolatos információk cseréjét a nemzeti és uniós szintek között, az egyének képzési lehetőségekhez való hozzáférését, és a vállalkozások számára a készségigényeik beazonosítását. Ez a kezdeményezés összhangban van a Digitális évtized szakpolitikai program 2030-ra vonatkozó céljaival, támogatja a kulcsfontosságú gazdasági ágazatok digitalizálását Európa szélesebb körű digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében.

  • Lányok és nők a digitális világban: a felhívás a nők IKT-szakmákban való alulreprezentáltságára irányul. Mivel Európa nem teljesíti a digitális évtizedre vonatkozó szakpolitika azon célját, hogy az európaiak 80%-a rendelkezzen alapvető digitális készségekkel, ennek a felhívásnak az a célja, hogy fokozza a lányok és a nők IKT-ban való részvételét. Hozzájárul továbbá a Digitális évtized szakpolitikai program egy másik célkitűzéséhez is: 2030-ra 20 millió IKT-szakembert kell biztosítani az Unióban. Elismerve, hogy a lányok és nők kulcsfontosságú szerepet játszanak Európa digitális jövőjében, ez a felhívás hangsúlyozza annak fontosságát, hogy a nők részvételét növelni szükséges az IKT-ágazatban.

„A digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platformra„, valamint a lányok és a „nők a digitális világban” pályázati felhívásokat a Funding and Tenders Portal-on teszi közzé a kiíró, a pályázatok benyújtása pedig 2024. május 29-én, brüsszeli idő szerint 17:00 órakor zárul le.

Napirend:

  • 10:30–10:45 Köszöntő és bevezető

  • 10:45–11.00 Digitális készségekkel és munkahelyekkel foglalkozó platform, Tilgaard Vitisszel (DG CNECT)

  • 11:00-11:10 Kérdések és válaszok

  • 11:10–11:25 Lányok és nők a digitális világban, Pretti Monica (DG CNECT)

  • 11:25–11:35 Kérdések és válaszok

  • 11:35–12:10 Általános prezentáció a pályázási és értékelési lépésekről Maria Saarela részvételével, valamint a PIC számok  és a szervezetek regisztrálása kérdéséről Sora Radu (REA) és Puiu Florin (REA) közreműködésében

  • 12:10–12:20 Kérdések és válaszok és az információs nap vége 

Regisztrálj, ha többet szeretnél megtudni az új felhívásokról!

 

© Európai Bizottság

Rendezvény Information

Website link
További rendezvényinformáció URL-je
Jelentkezz az Info Day rendezvényre!
Digitális készségszint
Alapszintű
Középszintű
Emelt szintű
Digitális szakértő
Digitális technológia/szakosodás
Digitális készségek
Földrajzi terület - Ország
Európai Unió
Kezdeményezés típusa
Uniós intézményi kezdeményezés
Iparági területe az oktatásnak és képzésnek
Tovább nem részletezett általános programok és képesítések
Célnyelv
Angol
Célcsoport
A munkaerő digitális készségei.
Az IKT-szakemberek és más digitális szakértők digitális készségei.
Digitális készségek az oktatásban.
Digitális készségek mindenki számára
Esemény beállítása
Virtuális élet
A kezdés időpontja
12/03/2024T09:30:00
A befejezés időpontja
12/03/2024T11:20:00
Időzóna
Europe/Brussels

Szólj hozzá